Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
.

 

Ο Βουλευτής Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης σχολιάζοντας την απάντηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε., μετά από τη 2η σχετική ερώτηση του από τις 24 Σεπτεμβρίου στον Υπουργό Ανάπτυξης για το ζήτημα της εγκατάστασης μονάδας αποθείωσης στη ΔΕΗ Λήμνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δυστυχώς αντί κοινοβουλευτικά, για άλλη μια φορά, ο αρμόδιος Υπουργός απαντά σε ερώτηση μου αντιδεοντολογικά, δια μέσω του Διοικητή της Δ.Ε.Η.
Η διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε. και ο πολιτικός προϊστάμενος της Υπουργός Ανάπτυξης, εμπαίζουν και εμμένουν στην απόφαση τους για εγκατάσταση της πιλοτικής μονάδας αποθείωσης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Λήμνο,  στην περιοχή του Αυλώνα.
Παρά τις αντιδράσεις όλων των φορέων και κατοίκων της πόλης, αλλά και της αρμόδιας Νομαρχιακής Επιτροπής να εγκρίνει τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, η ΔΕΗ Α.Ε. επιμένει στην απόφαση της για εγκατάσταση της συγκεκριμένης επιζήμιας μονάδας. Μάλιστα προκλητικά δηλώνεται στη σχετική ερώτηση, ότι «η εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής είναι γνωμοδοτική και δεν δεσμεύει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για έκδοση ή όχι Περιβαλλοντικών Όρων Λειτουργίας (Π.Ο.Λ.) για το υπόψη σύστημα»
Η κερδοφόρος μέχρι το 2004 επιχείρηση της Δ.Ε.Η. την οποία κατάντησε η κυβέρνηση ελλειμματική, συνεχίζει τις ύποπτες ενέργειες και στην Λήμνο, αναθέτοντας μια ζημιογόνα περιβαλλοντικά εργολαβία και μάλιστα σε πρόσωπο που έχει χαρακτηριστεί μεμπτό, αδιαφορώντας για την προστασία του περιβάλλοντος και τις καταστροφικές επιπτώσεις στον μαγευτικό κόλπο του Αυλώνα.
Καλούμε τον Υπουργό να σταματήσει αυτή την πειραματική εφαρμογή, που ο μόνος ωφελημένος θα είναι ο προστατευόμενος εργολάβος και οι έχοντες συμφέροντα, και ζημιωμένο το περιβάλλον με την αχρήστευση μιας μοναδικής ακτής και οι χρήστες της που είναι οι πολίτες.
Καλώ τον Νομάρχη και τον Έπαρχο να υψώσουν τη φωνή τους και να αντιταχθούν στην ανώφελη και επιζήμια πρωτοβουλία που ετσιθελικά επιμένουν να επιβάλλουν.»